FC Groningen wil niet meewerken aan vertrek: 'Heel belangrijke speler voor ons'

FC Groningen wil niet meewerken aan vertrek: 'Heel belangrijke speler voor ons'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 11:34di 14-01-2020 om 11:34

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 12:45di 14-01-2020 om 12:45

FC Groningen wil Samir Memisevic binnenboord houden. De verdediger is net hersteld van een buikstreek-blessure en staat in de belangstelling van AEK Athene.

De Grieken kampen met financiële problemen waardoor het lastig is om spelers te kopen, maar toch is er nadrukkelijke interesse in de diensten van Memisevic. "Ze willen Samir daarom huren met een optie tot koop in de zomer. Dat is niet interessant voor ons. Wij hoeven niet te verkopen, Samir ligt vast tot de zomer van 2021 en is een heel belangrijke speler voor ons. Een vertrek is op dit moment dus niet aan de orde", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegenover Voetbal International.

Volgens VI is de kans groot dat Amir Absalem op huurbasis vertrekt uit Groningen als Memisevic daadwerkelijk bij de club blijft. De 22-jarige Absalem startte het seizoen als eerste keus op de linksbackpositie, maar lijkt inmiddels voorbijgestreefd door Bart van Hintum en Django Warmerdam. Omdat Groningen wel toekomst ziet in Absalem, lijkt een tijdelijk vertrek de beste optie, waarbij Almere City wordt genoemd als mogelijke bestemming.

Een ander jong talent, Daniël van Kaam, lijkt in ieder geval wel te blijven bij FC Groningen. De negentienjarige middenvelder zou namelijk op het punt staan om zijn aflopende contract te gaan verlengen. Van Kaam brak dit seizoen door bij FC Groningen en lijkt daarmee een nieuwe verbintenis te hebben afgedwongen.

Overigens staat FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik in de belangstelling van FC Twente, dat de verdediger graag over zou nemen. Het contract van Te Wierik, die de interesse van Twente zelf bevestigde, loopt komende zomer af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Groningen er alles aan doen om Memisevic te behouden?

Ja
76%
Nee
24%
(446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws