VI: Laatste dag Vermeer bij Feyenoord, doelman gaat transfer maken

VI: Laatste dag Vermeer bij Feyenoord, doelman gaat transfer maken

14-01-2020 11:43 Laatste update: 11:59
84

Kenneth Vermeer gaat Feyenoord verlaten. Volgens Voetbal International is de doelman bezig aan zijn laatste dag in Rotterdam en tekent hij een contract bij Los Angeles FC. 

Vermeer werd eerst in verband gebracht met een transfer naar LA Galaxy, maar maandagavond kwam naar buiten dat het de stadsgenoot Los Angeles FC is dat de doelman wil inlijven. Een akkoord is volgens VI nu bereikt. Vermeer stapt deze week op het vliegtuig naar de Verenigde Staten om zijn transfer af te ronden.

Feyenoord wilde alleen meewerken aan een vertrek van Vermeer als zijn beoogde opvolger Justin Bijlow fit genoeg werd bevonden om zijn plek in te nemen. Ondertussen zingt ook de naam van oud-Feyenoorder Brad Jones rond in De Kuip. De Rotterdammers willen de 37-jarige routinier terughalen naar de club, wist VoetbalPrimeur maandag te melden. De Australiër is momenteel eerste keus bij Al-Nassr. Met Nick Marsman heeft Feyenoord echter al een reservekeeper achter de hand. 

Vermeer is in het bezit van een aflopend contract bij Feyenoord en door zijn transfer naar Amerika kunnen de Rotterdammers dus nog iets aan hem verdienen. De goalie speelt sinds 2014 voor Feyenoord. Hij werd tussentijds nog een halfjaar verhuurd aan Club Brugge. Dit seizoen was hij de erste doelman van de Rotterdammers.