Feyenoord weegt opties af: naam van oude bekende Jones (37) valt in De Kuip

Feyenoord weegt opties af: naam van oude bekende Jones (37) valt in De Kuip

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 16:15ma 13-01-2020 om 16:15

De naam van Brad Jones (37) zingt rond in de bestuurskamer van Feyenoord. Dat weet VoetbalPrimeur. De Australische doelman van Al Nassr vangt mogelijk het nakende vertrek van Kenneth Vermeer naar LA Galaxy op.

Vermeer staat op het punt een contract te tekenen in de Verenigde Staten. Als de transfer doorgaat, heeft Feyenoord-trainer Dick Advocaat alleen nog de beschikking over Justin Bijlow en Nick Marsman. De komst van een extra doelman is dus meer dan welkom. In dat kader is de naam van Jones gevallen in De Kuip.

De Australische doelman maakte vier jaar geleden de overstap van NEC naar Feyenoord, verdreef Vermeer onder de lat en vierde de nodige successen in De Kuip, met het kampioenschap in 2017 als absoluut hoogtepunt. Jones heeft daardoor een sterk gevoel bij de Rotterdamse club. Zijn vrouw en kind wonen nog in Engeland.

Jones keept sinds de zomer van 2018 in Saudi-Arabië. Bij regerend landskampioen Al Nassr is hij de eerste keus en verdient hij zo'n anderhalf miljoen euro per jaar, exclusief bonussen. Om een terugkeer naar Feyenoord mogelijk te maken, zal de doelman dus fors moeten inleveren. Jones beschikt over een aflopend contract, maar heeft een optie om met een jaar te verlengen.

Als Feyenoord doorpakt voor de oud-keeper van Liverpool, ligt een zomerse hereniging voor de hand. Verwacht wordt dat Bijlow na het vertrek van Vermeer tot nummer één gebombardeerd zal worden door Advocaat.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Poll

Zou Jones een versterking zijn voor Feyenoord?

(4144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws