De Jong verdedigt transferbeleid PSV: 'Wat heeft Hazard dan laten zien bij Real?'

De Jong verdedigt transferbeleid PSV: 'Wat heeft Hazard dan laten zien bij Real?'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 15:55di 14-01-2020 om 15:55

PSV kende een op het eerste oog weinig gelukkige transferzomer. Dure aankopen als Bruma en Timo Baumgartl kwamen in de eerste seizoenshelft nauwelijks uit de verf, maar technisch manager John de Jong vindt het te vroeg voor conclusies.

"Ik snap wel dat de pijlen daarop worden gericht, dat is hoe de voetbalwereld werkt en ik vind het geen enkel probleem die kritiek te incasseren. Maar kijk eens naar de absolute top: Eden Hazard voor 100 miljoen naar Real Madrid, João Felix voor 125 miljoen naar Atlético Madrid, Pépé voor 80 miljoen naar Arsenal. Wat hebben zíj in hun eerste half jaar laten zien? Niet heel veel", zegt De Jong tegen Voetbal International.

Dat is volgens de voormalig middenvelder niet raar. "Je moet nieuwe jongens in een nieuw land bij een nieuwe club de tijd geven. Laat ze fouten maken, laat ze spelen, pas na een langere periode kun je zeggen: goed genoeg, of níét goed genoeg. Niet nu al, dat is veel te vroeg", aldus De Jong, die Toni Lato na een mislukt halfjaar alweer terug liet keren naar Spanje. Hij was de beoogde opvolger van Angeliño, maar kwam nooit uit de verf.

Volgens De Jong had Lato een 'rotstart', mede doordat hij niet fit was na blessureleed en pas laat binnen kwam bij PSV. "We hebben samen besloten dat hij van PSV-niveau was, maar ik zie ook dat hij uiteindelijk geen tweede kans heeft gekregen om zich te laten zien", wijst De Jong naar toenmalig trainer Mark van Bommel. "Ik heb er geen behoefte aan zijn keuzes in de media te bekritiseren en dat zal ik ook in de toekomst niet doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws