'Fysiek overweldigende' Veldwijk heeft felbegeerde transfer te pakken: 'Een eer'

'Fysiek overweldigende' Veldwijk heeft felbegeerde transfer te pakken: 'Een eer'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 11:56wo 15-01-2020 om 11:56

Lars Veldwijk is definitief vertrokken bij Sparta. Het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai heeft de spits woensdagochtend Nederlandse tijd gepresenteerd via de officiële kanalen.

De transfer zat er al enige tijd aan te komen. Veldwijk kwam naar zijn smaak te weinig aan spelen toe op Het Kasteel en keerde voortijdig terug van het Sparta-trainingskamp in Spanje. De spits mocht vervolgens zijn transfer naar Zuid-Korea afronden: Sparta houdt volgens het Algemeen Dagblad ruim drie ton over aan het vertrek van Veldwijk, die nog tot het einde van het seizoen onder contract stond.

Jeonbuk heeft niet bekendgemaakt voor hoeveel seizoenen de nieuwste aanwinst getekend heeft. De regerend landskampioen van Zuid-Korea typeert Veldwijk als een speler 'met een overweldigende fysieke kracht, die ook goed kan schieten en veel snelheid heeft, ondanks zijn postuur'. De Noord-Hollander zelf laat op de website van zijn nieuwe werkgever weten dat hij blij is met zijn transfer. "Het is een grote eer dat ik voor het beste team in Azië uit mag komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws