Update: Ajax maakt opmerkelijke sponsorovereenkomst met Curaçao wereldkundig

Update: Ajax maakt opmerkelijke sponsorovereenkomst met Curaçao wereldkundig

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 16:20wo 15-01-2020 om 16:20

Laatste update: woensdag 15 januari 2020 om 16:48wo 15-01-2020 om 16:48

Een opvallende sponsorovereenkomst voor Ajax is aanstaande. De Amsterdammers zouden de handen ineen hebben geslagen met het Caribische eiland Curaçao.

Waar voetbalclubs doorgaans sponsordeals sluiten met gerenommeerde bedrijven, sluit Ajax de handen ineen met Curaçao, meldt Het Parool. De naam van het eiland moet vanaf zondag prijken op de mouw van het shirt van de Amsterdammers. Momenteel worden de laatste details van het sponsorcontract verwerkt en beide partijen hopen spoedig met witte rook te komen over de opmerkelijke overeenkomst.

Het mes in deze sponsordeal snijdt aan twee kanten. Zoals bekend wil Ajax graag aanhaken bij de Europese top, en daardoor zoekt men in het buitenland naar mogelijkheden om de omzet te verhogen. In Curaçao hoopt men door middel van de overeenkomst het toerisme op het Caribische eiland te verhogen. Er moeten meer Nederlanders en overige Europeanen naar het eiland komen, vindt Giselle McWilliam, minister van Economische Zaken op Curaçao. Zij is naar alle waarschijnlijkheid komende zondag tijdens Ajax – Sparta aanwezig om het logo te onthullen.

Update: De overeenkomst tussen Ajax en Curaçao is officieel. Via Twitter maken de Amsterdammers het nieuws bekend, waarmee ze gelijk middels een video het nieuwe shirt met 'Curaçao' op de mouw tonen. Met de overeenkomst toont Ajax andermaal de opgedane populariteit van het vorige Champions League-seizoen aan in de praktijk. Ajax harkt me de megadeal jaarlijks zo'n twee miljoen euro binnen, meldt De Telegraaf. Daarnaast verzorgt het eiland een compleet verzorgd trainingskamp voor de Amsterdammers.

Ajax is na NEC de tweede Eredivisie-club die met de naam van het eiland op het shirt gaat spelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws