'Schuurs ontwikkelde zich ook op de achtergrond bij Ajax, dat gaat nu voor mij op'

'Schuurs ontwikkelde zich ook op de achtergrond bij Ajax, dat gaat nu voor mij op'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 06:47do 16-01-2020 om 06:47

Kik Pierie was vorig seizoen een belangrijke basisspeler bij sc Heerenveen, maar vertolkt nu een bijrol bij de beloften van Ajax. De negentienjarige verdediger, die voor vijf miljoen euro werd aangetrokken, heeft geen spijt van zijn transfer.

"De buitenwereld en de media zien het anders dan hoe het voor mij is", zegt Pierie in het Algemeen Dagblad. "Zij denken: hé, hij speelt niet meer in de Eredivisie. Maar zelf voel ik dat niet zo zwart-wit." Zo ontwikkelt hij zich naar eigen zeggen verder in Amsterdam. "Het is heel leerzaam. Ik voel me fitter, voel me sterker, voel me echt beter worden."

De vergelijking met Perr Schuurs is snel gemaakt. "Ik houd er niet van om spelers met elkaar te vergelijken, maar ik snap de overeenkomsten", stelt Pierie. "Perr heeft vorig jaar ook veel in Jong Ajax gespeeld en zich op de achtergrond ontwikkeld. Dat gaat nu ook voor mij op."

De linksbenige verdediger en de club zijn nog vol vertrouwen. "Het niveauverschil is gewoon heel groot. Heerenveen is subtop in Nederland, Ajax is Europese top. Bovendien komt niet alles altijd direct maar aanwaaien. Ik ben pas 19 jaar." Aan een bepaald aantal duels dat hij moet spelen, denkt hij niet. "Ik wil gewoon een betere voetballer worden. En ik merk dat dat lukt."

Poll

Is Pierie volgend seizoen al een vaste waarde in Ajax 1?

(5060 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws