'De Jong ziet concurrent gaan én nieuwe concurrent van 20 miljoen euro komen'

'De Jong ziet concurrent gaan én nieuwe concurrent van 20 miljoen euro komen'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 12:24do 16-01-2020 om 12:24

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 12:46do 16-01-2020 om 12:46

Met het naderende vertrek van Javier Hernandez naar LA Galaxy leken de speelkansen van Luuk de Jong te stijgen, maar Sevilla is op de achtergrond druk bezig met een vervanger. De namen van Krysztof Piatek (AC Milan) en Youssef En-Nesyri (Leganés) vallen in Andalusië.

Volgens het Spaanse Estadio Deportivo is de transfer van En-Nesyri zelfs dichtbij. Sevilla is bereid twintig miljoen euro te betalen voor de Marokkaanse spits, die anderhalf jaar geleden werd gecontracteerd door Leganés. In 53 wedstrijden was hij goed voor vijftien goals.

Ook de naam van Piatek valt in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Poolse spits heeft bij AC Milan te maken met concurrentie van Zlatan Ibrahimovic en staat op de nominatie om verhuurd te worden. Sevilla zou overwegen om hem te huren met een verplichte optie tot koop van dertig miljoen euro.

Sevilla nam vorige week afscheid van Munas Dabbur, die koos voor een vertrek naar Hoffenheim. De transfer van Hernandez naar LA Galaxy lijkt een kwestie van tijd. De Jong pendelt de laatste maanden tussen bank en basis bij Sevilla. Afgelopen weekend scoorde de Oranje-international weer eens.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws