Dest blikt terug: 'Als die kans er niet was geweest, speelde ik nu niet bij Ajax'

Dest blikt terug: 'Als die kans er niet was geweest, speelde ik nu niet bij Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 16:53do 16-01-2020 om 16:53

Sergiño Dest heeft geen spijt van zijn keuze voor het Amerikaanse voetbalelftal. De rechtsback van Ajax wilde de bond bedanken voor het geloof dat ze altijd in zijn kunnen hebben gehad en daardoor werd de keuze tussen de Verenigde Staten en Oranje voor hem gemakkelijker gemaakt.

Dest denkt zelfs dat hij zijn basisplaats bij Ajax te danken heeft aan de Amerikaanse bond. "Veel mensen willen wat van je als het goed met je gaat", laat de Nederlands-Amerikaanse verdediger optekenen in een groot interview met ESPN. "Maar het Amerikaanse team hielp me toen het niet goed met me ging. Daar ben ik ze dankbaar voor. Als ze me de kans niet hadden gegeven, had ik misschien nu niet bij Ajax gespeeld. Dan had ik dit niet bereikt."

De keuze voor Amerika was daardoor een logische voor Dest. "Iedere keer als ik de Nederlandse selectie net niet haalde baalde ik, maar mijn vader wees me er steeds op dat ik ook een Amerikaans paspoort had. Toen ik bij Amerika aansloot bleven de coaches me aanmoedigen en stimuleren. Daarom ben ik de mensen bij de bond zo dankbaar. Ze hebben me gesteund in moeilijke tijden. Mijn hart zei dan ook dat Amerika de goede keuze was."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Dest naar Team USA: een gemis voor Oranje?

(5836 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws