Teruggekeerde Dest baalt: 'Ik schrok er van, niet verwacht dat het zo groot werd'

Teruggekeerde Dest baalt: 'Ik schrok er van, niet verwacht dat het zo groot werd'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 22:30ma 13-01-2020 om 22:30

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 22:32ma 13-01-2020 om 22:32

Sergiño Dest begrijpt niks van de commotie die is ontstaan rond zijn persoon. De rechtsback van Ajax verliet, eerder dan gepland, het trainingskamp van Ajax wegens politieke spanningen.

Dest speelt als international zijn wedstrijden voor de Verenigde Staten en de afgelopen weken zijn de spanningen tussen dat land en het Midden-Oosten weer eens opgelopen. Dest voelde zich in Qatar niet veilig door de huidige situatie en besloot, in overleg met de clubleiding van Ajax, vroegtijdig terug te keren naar Nederland. "Ik ben gewoon teruggekomen. Ik heb hier mijn programma verder gevolgd, dat is het gewoon, niks anders dan normaal", licht hij toe voor de camera van FOX Sports.

Omtrent de beslissing ontstond de nodige commotie. Er kwamen reacties vanuit de hele wereld en die lieten Dest niet ongeroerd. "Ik schrok er wel van, ik had het niet verwacht dat het zo groot werd. Ik sluit me aan bij de woorden van Edwin van der Sar, het is groter gemaakt dan dat het is", vindt Dest. "Ik heb aangegeven dat ik me niet op mijn gemak voelde. Ajax heeft daar begrip voor getoond en me laten gaan", besluit hij nuchter.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws