'Van de stage bij Ajax herinner ik me niet veel, van de periode bij Feyenoord wel'

'Van de stage bij Ajax herinner ik me niet veel, van de periode bij Feyenoord wel'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 17:29do 16-01-2020 om 17:29

Ryo Miyaichi, op dit moment actief bij FC Sankt Pauli in de 2. Bundesliga, speelde in 2011 een half jaar op huurbasis voor Feyenoord. De Japanner kwam destijds over van Arsenal en kende sommige Feyenoorders op dat moment al.

Als veertienjarige jongen had Miyaichi namelijk al stage gelopen bij Feyenoord. Datzelfde deed hij ook bij Ajax. "Van die proefperiode van Ajax weet ik niet veel meer", zegt de Japanner in een groot interview met VICE Sports. "Ik zou een week meetrainen, maar op de eerste dag raakte ik al geblesseerd, waardoor ik terug moest naar Japan."

Zijn stage bij Feyenoord ging een stuk beter. "Van die proefperiode bij Feyenoord herinner me wel heel veel, bijvoorbeeld dat ik met Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij had gespeeld", vertelt de nu 27-jarige Miyaichi. "Toen ik vier jaar later door Arsenal aan Feyenoord werd verhuurd, zaten Bruno en Stefan er in het eerste elftal. Ze herinnerden me nog, dat was lekker binnenkomen."

De Japanner, die ook nog op huurbasis voor FC Twente speelde, is de fans van Feyenoord eeuwig dankbaar. "Ze noemden me al snel Ryodinho, haha. Dat hoorde ik als ik op het veld stond te voetballen, dat maakte me altijd enthousiast. De supporters van Feyenoord hebben me daarna altijd gesteund. Ik kan niet anders dan zeggen dat het een geweldig half jaar was voor mij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws