'RKC gaat voor lijfsbehoud met versterking in iedere linie en praat met Den Bosch'

'RKC gaat voor lijfsbehoud met versterking in iedere linie en praat met Den Bosch'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 17:49do 16-01-2020 om 17:49

RKC wil in de strijd tegen degradatie in iedere linie versterking en is in gesprek met FC Den Bosch over verdediger Stefan Velkov. De 23-jarige Bulgaar moet de vervanger worden van Henrico Drost, die een knieblessure heeft.

De Waalwijkers spelen nu met Hans Mulder of Melle Meulensteen op de positie van Drost, maar dat zijn allebei middenvelders. RKC wil liever met een pure verdediger spelen en hoopt volgens het Brabants Dagblad dat de 1.92 meter lange Velkov die rol zal invullen. De Bulgaar, die anderhalf jaar geleden door Kakhi Jordania naar Den Bosch werd gehaald, drukt zwaar op de begroting van de Bosschenaren.

De club wil dus wel luisteren naar eventuele voorstellen en Den Bosch heeft al bevestigd dat er contact is geweest met RKC over de rechtsbenige stopper. De deal is nog niet afgerond, maar ook zeker niet afgeketst. Om Velkov over te nemen zullen de Waalwijkers wel een afkoopsom moeten neertellen. Het contract van de Bulgaar, die dit seizoen twee keer scoorde voor Den Bosch, loopt nog door tot medio 2021.

RKC is ook op zoek naar een vervanger voor de naar CSKA Sofia vertrokken Stijn Spierings. Diverse middenvelders staan op het lijstje, waar Richard van der Venne van Go Ahead Eagles ook onderdeel van uitmaakt. FC Groningen zou de verrichtingen van de spelmaker uit Oss ook volgen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat RKC het redden?

(1768 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws