Boëtius op middenveld met Reus, Sancho en Thuram: 'Voel dat ik nog veel meer kan'

Boëtius op middenveld met Reus, Sancho en Thuram: 'Voel dat ik nog veel meer kan'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 07:24vr 17-01-2020 om 07:24

Jean-Paul Boëtius is na zijn vertrek bij Feyenoord in augustus 2018 volledig opgebloeid bij FSV Mainz. De 25-jarige Rotterdammer mocht al eens de aanvoerdersband dragen en kan met drie goals en vijf assists terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft.

Ook het platform Wyscout is te spreken over zijn ontwikkeling en heeft de ex-Feyenoorder opgenomen in het Bundesliga-elftal van de eerste seizoenshelft: Boëtius vormt een middenveld met het Borussia Dortmund-duo Jadon Sancho-Marco Reus en met Borussia Mönchengladbach-revelatie Marcus Thuram. "Mooi rijtje, hè", lacht hij desgevraagd in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het ging voor de winterstop niet slecht, maar ik voel dat ik nog veel meer kan. Dat wil ik in de tweede helft van het seizoen laten zien."

Boëius is de Opel Arena getransformeerd van buitenspeler tot aanvallende middenvelder. "Ik ben fysiek en mentaal zoveel sterker dan voorheen", stelt hij vast. "Ik doe veel aan krachttraining en stabiliteitsoefeningen. Ik voel me zo sterk als een beer hier." Mogelijk kan hij na de zomer zijn kunsten buiten Mainz vertonen. "Er kijken clubs naar mij", weet de enkelvoudig Oranje-international. "Mainz heeft in het verleden veel spelers verkocht aan prima clubs. We zullen zien wat er gebeurt."

Voordat het zover is, wacht nog een strijd tegen degradatie met zijn huidige club. Mainz gaat als nummer veertien van Duitsland de tweede seizoenshelft tegemoet en trapt zaterdag de tweede seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen SC Freiburg.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws