'Ryodinho' over Ziyech: Ik dacht: wow, wat een speler, wat doet hij hier?

'Ryodinho' over Ziyech: "Ik dacht: wow, wat een speler, wat doet hij hier?"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 09:54vr 17-01-2020 om 09:54

Ryo Miyaichi maakte in het voorjaar van 2011 furore bij Feyenoord, maar kwam vier seizoenen later een stuk minder uit de verf bij FC Twente. Mede door blessureleed bracht het seizoen 2014/2015 niet wat hij ervan gehoopt had, stelt Ryodinho tot zijn spijt vast.

Aan het begin van het seizoen maakte Myaichi nog zijn minuten in de hoofdmacht, maar uiteindelijk speelde hij meer wedstrijden voor Jong FC Twente in de toenmalige Jupiler League dan voor het eerste elftal. "Ik had er vijf maanden uit gelegen met een blessure toen ik aankwam, maar ik begon meteen in de basis in de competitie. Dat ging niet lekker, omdat ik zo lang niet had gespeeld", blikt hij terug in gesprek met VICE Sports. "Toen ik op het veld stond, voelde alsof mijn lichaam niet van mezelf was. Ik moest de tijd nemen om er weer wedstrijdfit te worden."

De buitenspeler wilde in Enschede dolgraag bewijzen dat hij de lijn van zijn succesvolle Feyenoord-periode door kon trekken. "Ik dacht: ik moet nu meer laten zien om het de mensen te bewijzen. Dat lukte niet, wat voor een jonge speler moeilijk kan zijn." Uiteindelijk kon hij zijn draai niet meer vinden, ondanks het vertrouwen van toenmalig hoofdtrainer Alfred Schreuder. "Een goede trainer voor me. Hij had veel vertrouwen in me, wat ik wilde terugbetalen. Maar dat ging helaas niet door mijn fitheid."

De huidige speler van Sankt Pauli bewaart wel goede herinneringen aan zijn eerste kennismaking met Hakim Ziyech: de linkspoot kwam tegelijkertijd over van FC Twente en maakte direct grote indruk op Miyachi. "Ik dacht: wow, wat een speler is dit, wat doet hij hier?", vertelt hij over zijn eerste training met Ziyech. "Ik dacht dat hij bij Real Madrid moest spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws