'Voor mijn gevoel was ik één van de velen bij PSV, een nummertje'

'Voor mijn gevoel was ik één van de velen bij PSV, een nummertje'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 12:58vr 17-01-2020 om 12:58

Voor Evert Linthorst heeft het competitieduel tussen VVV-Venlo en PSV extra lading. In het verleden speelde de jonge middenvelder van de Venlonaren in Eindhoven, maar een succes werd dat niet.

Linthorst speelde twee jaar bij PSV, in de O15 en O16. In de voorbereiding op zijn derde seizoen besloot hij terug te keren naar VVV. PSV 'schrok', net als zijn ouders, van het verzoek. "Maar boven alles wilden ze een kind dat gelukkig is. En dat wás ik in Venlo", vertelt Linthorst in een uitgebreid interview met Voetbal International.

"Bij PSV braken jeugdspelers sowieso niet zo snel door als nu. En ik vond mezelf niet een van de besten. Voor mijn gevoel was ik één van de velen, een nummertje. Ik dacht: Als ik nu terugga naar VVV, dan kan ik daar wél het eerste halen."

Linthorst, die vorig seizoen doorbrak, dwong een profcontract af bij VVV. "Ik zie dat als een beloning voor de stappen die ik heb gezet. Dat ik PSV heb durven verlaten ook. Die beslissing is goed geweest voor me. Van de jongens met wie ik toen in één lichting zat, ben ik de enige die nu al basisspeler is in de Eredivisie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws