Zoet diende transferverzoek in bij PSV: 'Hij had gewoon kans om mee te spelen'

Zoet diende transferverzoek in bij PSV: 'Hij had gewoon kans om mee te spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 13:45vr 17-01-2020 om 13:45

Jeroen Zoet heeft een 'verstandige keuze gemaakt' om PSV op huurbasis te verruilen voor FC Utrecht. Dat concludeert Ernest Faber, zonder dat de trainer zegt wie na de winterstop de eerste doelman wordt in Eindhoven.

Faber stelt dat Zoet zelf een transferverzoek indiende. "Hij wilde vanwege het EK dat we meewerkten als er een club kwam", aldus de PSV-trainer op de persconferentie. "De opstelling is morgen (zaterdag, red.) pas bekend, dus hij had gewoon een kans om mee te spelen. Maar spelers trekken eigen conclusies. Dat heb ik als voetballer ook gedaan, dus dat is geen probleem."

Met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter heeft Faber 'nog twee goede keepers'. "Ik sta er misschien wat anders in dan de buitenwereld. Ze mogen van mij allemaal blijven, maar ik kan er maar één opstellen. Dan zullen er mensen teleurgesteld zijn en als ze andere keuzes maken is dat ook goed. Jeroen heeft een verstandige keuze gemaakt door te zorgen dat hij iedere week speelt."

Faber wilde vrijdag nog niet bekendmaken wie de eerste keeper van PSV zal zijn. "Ik vertel het eerst aan de spelers. Zelf heb ik er wel een gedachte bij, maar die heb ik nog niet kenbaar gemaakt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws