Ten Hag lovend bij Ajax: 'Hij verwoordde het zelf zo, dat vond ik wel mooi'

Ten Hag lovend bij Ajax: 'Hij verwoordde het zelf zo, dat vond ik wel mooi'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 14:46vr 17-01-2020 om 14:46

Ryan Gravenberch staat er goed op bij Erik ten Hag. De Ajax-trainer raakte op het trainingskamp in Qatar nog meer onder de indruk van de zeventienjarige middenvelder.

"Hij is een vrolijke jongen, die heel goed kan voetballen en heel veel talent heeft", zegt Ten Hag op de persconferentie voor de thuiswedstrijd tegen Sparta. De verwachting is dat Gravenberch gaat starten. "Hij maakt een mooie ontwikkeling door, maar net als iedereen moet het iedere dag beter."

Gravenberch toonde zich onlangs zelfkritisch in een interview met het Algemeen Dagblad. Ten Hag: "Hij verwoordde het zelf zo. Dat vond ik wel mooi. Het zegt veel over hem. Hij pakt meer en meer een bepaalde bewustwording op. Dat zag ik zeker terug tegen Telstar (beker, red.) en ADO Den Haag (competitie, red.). Dat hij zeventien is, maakt niet uit. Jong of oud is geen criterium. Het gaat om goed of niet goed."

Babel
Ten Hag liet zich vrijdagmiddag ook uit over Ryan Babel. De teruggekeerde aanvaller is wedstrijdfit, bevestigt de trainer. "Hij kent Ajax, kent de spelers en speelstijl. Dat is een voordeel, maar ook hij heeft tijd nodig om zich aan te passen. Het is mooi om te zie hoe hij meespeelt en plezier heeft."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws