Tilburgse sensatie denkt aan Japanse zomer: 'Komende maanden zijn heel belangrijk'

Tilburgse sensatie denkt aan Japanse zomer: 'Komende maanden zijn heel belangrijk'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 11:56za 18-01-2020 om 11:56

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 11:56za 18-01-2020 om 11:56

Mats Köhlert is dit seizoen een van de smaakmakers in het swingende Willem II van Adrie Koster. De behendige linkspoot droomt van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio van komende zomer.

De Duitser wist zich in Tilburg te ontpoppen tot zeer gevaarlijke buitenspeler, waardoor hij in de picture is geraakt bij Duitsland onder 21. Coach Stefan Kuntz stelt ook de olympische selectie samen. "Als de bondscoach je volgt, komt het op je eigen prestaties aan. Als het zo goed blijft gaan met mij en met Willem II, dan is er een kans. Ook al gaan er maar zestien veldspelers en twee keepers naar Tokio. Dat is niet zoveel als naar andere toernooien", vertelt Köhlert aan het Brabants Dagblad.

De linkspoot blijft echter realistisch en wil zich eerst focussen op het seizoen met Willem II. "Natuurlijk zijn de komende maanden heel belangrijk. Maar dan denk ik niet zozeer aan Tokio, maar aan mijn eigen ontwikkeling. Ik wil tegen AZ meteen goed beginnen en succesvol zijn met de ploeg. Dan zie ik wel waar ik uitkom", vertelt de aanvaller, die ook zijn verbeterpunten goed kent. "Nog meer één-tegen-éénduels winnen, meer scoren en vaker voor de assist zorgen. Dat zijn mijn persoonlijke doelen, die ondergeschikt zijn aan het belang van Willem II."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws