Sevilla-directeur woest over De Jong-goals: 'Ik had het team van het veld gehaald'

Sevilla-directeur woest over De Jong-goals: 'Ik had het team van het veld gehaald'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 23:02za 18-01-2020 om 23:02

Luuk de Jong was zaterdagmiddag betrokken bij twee van de meest besproken momenten van het voetbalweekend. De spits van Sevilla scoorde twee keer tegen Real Madrid: zijn eerste treffer werd afgekeurd door de VAR, maar zijn tweede goal kreeg wél groen licht.

Sevilla-trainer Julen Lopetegui was vol onbegrip en ook technisch directeur Monchi spreekt schande van de afgekeurde treffer. "Iedereen zag wat er gebeurde. Het was gewoon een actie zoals die wel vaker voorkomt tijdens wedstrijden", doelt hij in gesprek met Movistar op de vermeende overtreding van Nemanja Gudelj op Éder Militão. "Het is gewoon absurd, ik weiger ook om de wedstrijd om vanaf dit moment serieus te analyseren."

In de tweede helft scoorde De Jong alsnog, maar even leek het erop dat ook deze treffer afgekeurd zou worden. Munir El Haddadi leek hands te maken, maar het doelpunt telde, tot opluchting van Monchi. "Als die tweede goal ook afgekeurd zou worden, was ik het veld op gerend en had ik de spelers naar binnen gedirigeerd."

Poll

Ben jij voorstander van de VAR in de huidige vorm?

(12948 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws