Dessers baalt stevig van arbiter Kooij: 'Hij rand zestien, ik op de halve maan'

Dessers baalt stevig van arbiter Kooij: 'Hij rand zestien, ik op de halve maan'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 17:43zo 19-01-2020 om 17:43

Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers leek tegen FC Emmen weer een doelpunt aan zijn totaal toe te kunnen voegen, maar dat was buiten de arbitrage gerekend. De late 1-1 van Heracles werd afgekeurd door Joey Kooij, nadat zijn assistent buitenspel had geconstateerd.

Dessers keek na afloop de beelden terug en had zelf niet het idee dat hij achter de laatste lijn stond. "Hij (tegenstander Miguel Araujo, red.) staat bijna op de lijn van de zestien meter en ik sta op de halve maan! Daar zit nog een meter tussen, zeker als je naar zijn been kijkt: hij steekt zijn been nog uit!", foeterde hij in gesprek met FOX Sports.

De Leuvenaar baalde dan ook stevig van de beslissing van Kooij en zijn team. "Hij floot zo snel, hij was zo vastberaden om te fluiten en dat vind ik jammer. Want ik heb gehoord dat de aanvallende partij bij twijfel het voordeel krijgt. Laat het gaan, luister, vraag of er een beeld is en dan kun je nog kiezen: wel of niet?", aldus Dessers.

De spits blijft voorlopig op twaalf competitietreffers staan. "Dit doet me echt pijn", concludeerde hij, mede doordat Heracles in zijn ogen wel een doelpunt had verdiend na rust. "Als ik dan dit beeld zie, dan maakt dat me echt boos. Het frustreert me. We werken hier zo hard voor: 1-1, dan sta je hier met een ander gevoel. Maar hij fluit zo snel af... Dan denk ik: kan je niet even kijken of zo?"

Poll

Gaat Dessers zijn voorsprong in het topscorersklassement vasthouden?

(373 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws