Perez: 'Ajax heeft twee jeugdspelers die beter zijn dan de miljoenenaankopen'

Perez: 'Ajax heeft twee jeugdspelers die beter zijn dan de miljoenenaankopen'

Gepubliceerd: zondag 19 januari 2020 om 19:44zo 19-01-2020 om 19:44

Laatste update: zondag 19 januari 2020 om 19:49zo 19-01-2020 om 19:49

Ronald de Boer en Kenneth Perez zijn onder de indruk van Ryan Gravenberch. De zeventienjarige middenvelder bekroonde zondag tegen Sparta (2-1) zijn tweede basisplaats op rij met zijn tweede doelpunt.

De Boer heeft genoten van Gravenberch, die van trainer Erik ten Hag de voorkeur kreeg boven Edson Álvarez en Razvan Marin. "Hij heeft het goed gedaan", stelt de oud-Ajacied in de studio van FOX Sports. "Hij is Marin en Álvarez voorbijgestreefd. Dat zegt toch wel iets."

Ajax telde afgelopen zomer een slordige dertig miljoen euro neer voor Marin en Álvarez. "Eigenlijk heeft Ajax nu twee jeugdspelers die beter zijn dan de miljoenenaankopen", aldus Perez, die Gravenberch een 'bijzondere en stijlvolle speler' noemt.

De Boer sluit zich daarbij aan. "Hij heeft zelf gezegd wat er aan scheelde bij hem: zijn bereidheid zonder bal was nog weleens te mager. Dan denk ik: dat is ook wel logisch, je bent g*dverdomme zeventien jaar. Matthijs de Ligt was misschien een uitzondering op die leeftijd, maar Gravenberch heeft ongekende kwaliteiten aan de bal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws