FC Barcelona slaat in slotfase toe en staat weer gelijk met Real Madrid

19-01-2020 22:51 Laatste update: 22:54
33

Quique Setién heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van FC Barcelona gewonnen. Gemakkelijk ging dat echter niet. Granada hield 75 minuten lang stand in Camp Nou, maar moest alsnog door de knieën: 1-0.

Setién kon tegen Granada geen beroep doen op de geschorste Frenkie de Jong. De 61-jarige trainer uit Santander ruimde een basisplaats in voor het zeventienjarige toptalent Ansu Fati.

Barcelona was lang zichzelf niet tegen Granada. De bezoekers wisten in de eerste helft eenvoudig overeind te blijven, maar creërde zelf geen kansen. De eerste grote kans van de wedstrijd werd vlak voor rust om zeep geholpen door Lionel Messi, op aangeven van Jordi Alba.

Barcelona domineerde de wedstrijd ook in de tweede helft, maar kreeg opnieuw geen grote kansen. Verder dan een schot van Messi kwamen de Catalanen niet. Granada kreeg in de slotfase een kans op 0-1. Vlak daarna moest de ploeg met tien man verder nadat German Sanchez zijn tweede gele kaart kreeg. Een paar minuten later sloeg Barcelona toe. Een wonderschone aanval werd na knap combinatiewerk afgerond door Messi, die de 1-0 binnen schoof.

De Catalanen probeerden de wedstrijd daarna nog in het slot te gooien, maar dat lukte niet meer. Barcelona staat weer gelijk met Real Madrid. Beide ploegen hebben 43 punten.