Clubicoon haalt uit: 'PSV heeft een elftal dat een toppositie niet waardig is'

Clubicoon haalt uit: 'PSV heeft een elftal dat een toppositie niet waardig is'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 10:37ma 20-01-2020 om 10:37

René van de Kerkhof heeft geen goed woord over voor het optreden van PSV bij VVV-Venlo zondag. Het clubicoon vindt dat het elftal 'een toppositie onwaardig is' en ziet dat de Eindhovenaren niets zijn opgeschoten met het ontslag van trainer Mark van Bommel.

Denzel Dumfries redde pas in blessuretijd een punt voor PSV in Limburg (1-1). "Ik denk dat we met de opvolger van Mark van Bommel niets opgeschoten zijn", doelt Van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant op Ernest Faber. "De tweede helft was dramatisch. PSV moet vrezen dat er voor de eerste keer play-offs voor Europees voetbal gespeeld moeten worden."

Van de Kerkhof stelt dat hij voor andere spelers had gekozen tegen VVV. Onder meer Bruma kan hem niet bekoren. "Van hem had ik iets meer verwacht, maar hij blijft op hetzelfde - slechte - niveau hangen. Hij was zondag weer niet aanwezig. Hij kreeg een fantastische kans op de 0-1, maar verprutste die", zegt de voormalig vleugelaanvaller.

"Kijk, als je niet kunt scoren, moet je zorgen dat het achterin goed dicht zit", vervolgt Van de Kerkhof. "Maar dat lukt ook niet... PSV heeft een elftal dat een toppositie niet waardig is. Als PSV zegt: we willen een volwaardige topploeg zijn, dan zal de club een toptrainer en topspelers moeten hebben. En een top-technisch manager die spelers naar PSV haalt."

Volgens Van de Kerkhof zou Willem II-trainer Adrie Koster een goede optie zijn. "Maar ik denk niet dat PSV voor hem zal kiezen. Adries elftal draait uitstekend, maar bij Willem II hebben ze vrede met winnen en verliezen. Bij PSV ligt dit anders. Als je daar een keer of twee verliest, heb je de meute tegen je."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws