Het hele gedoe met Afellay komt bij Van Bommel en Van Marwijk vandaan

"Het hele gedoe met Afellay komt bij Van Bommel en Van Marwijk vandaan"

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 22:59ma 20-01-2020 om 22:59

Arno Vermeulen en Kenneth Perez zetten vraagtekens bij de uitspraken van Bert van Marwijk bij Rondo. Van Marwijk nam het op voor zijn schoonzoon Mark van Bommel, die vorige maand door PSV werd ontslagen.

De uitspraken van Van Marwijk wekten veel verbazing. "Hij verdedigde Mark heel erg en gaf direct de schuld aan de technisch directeur, die hij niet bij naam noemde", zegt Vermeulen bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Van Marwijk en Van Bommel hadden vader en zoon kunnen zijn. Ze lijken op elkaar en denken hetzelfde. Nu neemt hij het op voor Van Bommel op een manier waar je jeuk van krijgt."

Van Marwijk nuanceerde de kritiek op Van Bommel en stelde onder meer dat zijn schoonzoon niet voor de volle honderd procent de schuld mag krijgen van het aankoopbeleid. "Hij had niet altijd gelijk. Van Marwijk vergat een paar dingen", zegt Vermeulen. "Hij zei dat hij wat transfers betreft afhankelijk was van de scouting, maar Van Marwijk en Van Bommel hebben Sainsbury en Behich gehaald. Die voegden niets toe." Vermeulen vergeet overigens Toni Lato te benoemen.

"Het hele gedoe met Afellay komt bij Van Bommel en Van Marwijk vandaan. Hij was helemaal niet fit en werd meteen aanvoerder gemaakt. Dat hangt het hele jaar boven het elftal. Gisteren (zondag, red.) speelde hij weer niet. Daar hebben Van Marwijk en Van Bommel mee te maken gehad. Ik vond dat hij de rol van Van Bommel te veel uitvlakte. Je weet gewoon dat het zijn schoonvader is. Ze zijn gek op elkaar en hij dekt hem op allerlei manieren."

Perez sluit zich bij Vermeulen aan. "Het is oké dat je het opneemt voor je familie, maar Van Marwijk gaf de schuld aan anderen. Van Bommel is groot genoeg om voor zichzelf op te komen. Ik snap dat je opkomt voor iemand die je liefhebt, maar het kwam lachwekkend over. Dit heeft Van Bommel echt niet nodig. Ik had het niet gedaan als ik Van Marwijk was geweest."

"Hij zei dat de spelers iedere dag nog met Van Bommel bellen", voegt Vermeulen toe. "Ihattaren zal ongetwijfeld wel eens bellen, maar Zoet en Lato zullen niet iedere dag bellen. Zo zijn er nog veel meer."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws