Babel: 'Voel de vrijheid bij Ajax, speelde geregeld rond Tadic om hem te helpen'

Babel: 'Voel de vrijheid bij Ajax, speelde geregeld rond Tadic om hem te helpen'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 08:45di 21-01-2020 om 08:45

Ryan Babel houdt een goed gevoel over aan zijn rentree bij Ajax. De 63-voudig international van het Nederlands elftal speelde tegen Sparta wel voornamelijk vanaf de rechterflank, een positie die hem niet heel goed ligt.

Babel begon zondag in de basis tijdens de 2-1 zege in de Johan Cruijff Arena. "Ik had ook kriebels van tevoren, want het was toch wel spannend. Ik was benieuwd naar de ontvangst en ik heb ervan genoten", vertelt de 33-jarige aanvaller aan het Algemeen Dagblad.

Dat trainer Erik ten Hag hem als rechtsbuiten opstelde doet daar niets aan af. "Ik heb geleerd om op alle drie de posities voorin uit de voeten te kunnen. Ik denk dat ik wel beter ben op links dan op rechts, maar spits vind ik ook heel leuk om te spelen. Het is puur waar de trainer me nodig heeft. En met de manier van spelen voel ik de vrijheid om het in te vullen."

"Dat merkte ik al tegen Sparta, toen ik geregeld rond Tadic speelde om hem te helpen", aldus Babel. "Het is vooral lekker spelen in een draaiend elftal. Dat gevoel heb ik nu bij Ajax."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws