Ten Hag enthousiast: 'Hij heeft de eigenschappen om uit te blinken bij Ajax'

Ten Hag enthousiast: 'Hij heeft de eigenschappen om uit te blinken bij Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 06:54di 21-01-2020 om 06:54

Erik ten Hag ziet een duidelijk verschil voor Ryan Babel in vergelijking met zijn eerdere periodes bij Ajax. De 33-jarige aanvaller debuteerde zondag in het thuisduel met Sparta voor de Amsterdammers.

"Een buitenspeler hoeft niet continu met krijt aan zijn schoenen te spelen", zegt Ten in het Algemeen Dagblad. "Hij krijgt veel bewegingsvrijheid, maar dan draait het ook om tegengestelde loopacties te maken. Om daarmee de tegenstander in verwarring te brengen. Dat vergt tijd en aandacht, maar daar zullen we als ploeg en met hem aan gaan werken."

De inbreng van Babel was tegen Sparta nog beperkt. Toch is Ten Hag blij met de Oranje-international. "Ryan had zeker heel goede momenten tegen Sparta. Zoals zijn loopacties achter de verdediging. Soms zie je ook dat hij nog een beetje zoekende is, maar dat is logisch. Toch denk ik dat hij onze speelstijl zich heel snel eigen kan maken. Ryan heeft precies die eigenschappen om bij ons uit te blinken en een goede bijdrage te gaan leveren aan een winnend Ajax."

Poll

Heeft Babel toegevoegde waarde voor het huidige Ajax?

(6449 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws