Kniespecialist heeft vraagtekens bij Depay: 'Zoiets wordt te snel geforceerd'

Kniespecialist heeft vraagtekens bij Depay: 'Zoiets wordt te snel geforceerd'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 21:14di 21-01-2020 om 21:14

Laatste update: dinsdag 21 januari 2020 om 21:56di 21-01-2020 om 21:56

De Nederlandse voetbalwereld lijkt alweer te hopen dat Memphis Depay het EK gaat halen, maar kniespecialist Mehdi Ghoochannejhad tempert de verwachtingen rond het herstel van de Oranje-smaakmaker.

Mehdi Ghoochannejhad, tevens de broer van PEC Zwolle-speler Reza, is kniespecialist en helpt sporters in het noorden van Nederland met revalideren. In de praktijk duurt het herstel na een kruisbandblessure volgens Ghoochannejhad langer dan gedacht en dus is het de vraag of het EK haalbaar is voor Depay. "Maar het gaat niet sneller, hij is geen ander mens", aldus Ghoochannejhad tegenover het Algemeen Dagblad.

Memphis gaf voetbalminnend Nederland afgelopen weekend plotseling hoop met een video op social media waarin te zien is dat hij alweer met een bal bezig is. Dat zorgde bij Ghoochannejhad vooral voor vraagtekens. "Memphis moet tegen zichzelf beschermd worden. Ik snap dat hij het als sportman wil, maar zoiets wordt te snel geforceerd."

Kruisbandblessures kunnen funest zijn voor de loopbaan, al verloopt het herstel bij sommige spelers voorspoedig, zoals bij Zlatan Ibrahimovic. "Hij heeft het slim gedaan, want hij ging in Amerika ook op lager niveau voetballen. Nu gaat hij pas weer naar AC Milan in Italië." Toch ziet Ghoochannejhad ook dat het anders kan lopen. "Bij Arek Milik ging het ook snel weer mis en Ibrahim Afellay kwam nooit meer op het niveau van voor zijn blessure. Het is maar de vraag of de knie het überhaupt houdt."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 month ✅

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws