Luuk de Jong eist belangrijke rol op bij bekeroverwinning van Sevilla

21-01-2020 23:12
17

Sevilla staat na dinsdagavond in de achtste finales van de Copa del Rey, het bekertoernooi van Spanje. De ploeg won thuis met 3-1 van Levante en Luuk de Jong was opnieuw belangrijk.

De Jong kreeg wederom een basisplaats van trainer Julen Lopetegui. Sevilla domineerde de eerste helft, maar scoorde slechts één keer. Na dertien minuten maakte Fernando Francisco Reges de 1-0, na defensief geblunder van Levante. De bezoekers kwamen na een half uur echter op gelijke hoogte dankzij Óscar Duarte.

Het overwicht betaalde zich niet uit in doelpunten, al kwam Sevilla wel opnieuw op voorsprong. Nog geen minuut na de rust maakte Lucas Ocampos van buiten de zestien de 2-1. Levante mocht lang hopen op een resultaat, maar moest alsnog op de knieën. De Jong eiste bij de 3-1 van Óliver Torres in de 78e minuut een belangrijke rol op door een assist af te leveren, al was er mogelijk sprake van buitenspel.

Sevilla speelt aankomende zaterdag in de Primera Division de derby tegen Granada.