Czyborra de Champions League in: 'Grote club en steeds beter gaan presteren'

Czyborra de Champions League in: 'Grote club en steeds beter gaan presteren'

22-01-2020 17:58
7

Lennart Czyborra maakte tijdens de eerste seizoenshelft veel indruk namens Heracles Almelo en is woensdag officieel beloond met een miljoenentransfer. De Duitse linksback mag binnenkort Champions League-voetbal spelen met Atalanta Bergamo.

Czyborra heeft zijn huiswerk gedaan, laat hij weten tegenover Heracles TV. "Atalanta is een grote club en is de laatste jaren steeds beter gaan presteren. Ze spelen binnenkort in de achtste finale van de Champions League, tegen Valencia. Daar verheug ik me natuurlijk enorm op."

De in Berlijn geboren verdediger neemt na anderhalf jaar afscheid van Heracles, maar zal zijn eerste club buiten Duitsland niet snel vergeten. "Ik heb hier alles meegemaakt, veel vrienden gemaakt, goede jongens leren kennen. Ik moet zeggen dat ik de club zeer dankbaar ben. De trainer, de spelers, de fysio's, de teammanager, Martin (de materiaalverzorger, red.) en de fans", somt hij op.

De linksback heeft naar eigen zeggen in ieder geval twee blijvende herinneringen opgedaan tijdens zijn verblijf in Almelo. "Allereerst natuurlijk mijn debuut in Amsterdam (op zaterdag 11 augustus 2018 tegen Ajax, red.). Dat was natuurlijk super. Mijn eerste doelpunt zal me ook voor altijd bijblijven, tegen FC Groningen was dat. Ik heb veel mooie momenten meegemaakt, maar dat waren de twee absolute hoogtepunten."

No Poll