Ten Hag tempert 'hype' rond Ünüvar: 'Hij moet nog veel leren, dat is duidelijk'

Ten Hag tempert 'hype' rond Ünüvar: 'Hij moet nog veel leren, dat is duidelijk'

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 23:59wo 22-01-2020 om 23:59

Erik ten Hag genoot woensdagavond van de scorende, brutale Naci Ünüvar. Toch probeert de oefenmeester de ontstane hype rond het zestienjarige talent te temperen.

Ten Hag gunde tegen Spakenburg (7-0) Ünüvar zijn kans om te debuteren. Vlak voor tijd versierde de jongeling een strafschop. Klaas-Jan Huntelaar liet de bal op verzoek van Ünüvar aan het talent en die schoot raak, tot genoegen van Ten Hag. "Tuurlijk is het prachtig om te zien. Het is ook mooi dat ze het hem gunnen. Dat zegt ook iets over hoe hij erop staat. Hij is me natuurlijk al een tijdje opgevallen. Het is een ontwapenend jochie, hij is brutaal en een heerlijke voetballer", zegt hij voor de camera van FOX Sports.

Ondanks het prima optreden wil Ten Hag de druk op de jongeling graag temperen. "Ah, die hype… Dat kost gewoon nog wat tijd. Dat hebben we ook bij Ryan Gravenberch gezien. Het is even ruiken en hij heeft zich even laten gelden en uiteindelijk gaat het erom hoe hij daarmee omgaat. Hij moet nog heel veel leren, dat is ook duidelijk. Maar hij heeft veel kwaliteiten en het is nu zaak om zich verder te ontwikkelen."

Ten Hag ziet zijn pupil zich de komende tijd graag verder ontwikkelen bij Jong Ajax en in de A1 van de Amsterdammers. De trainer kan niet wachten om zijn ontwikkelingen te zien. "We moeten kritisch zijn, Ajax heeft de lat heel hoog liggen. Spelers die daaraan voldoen, willen wij. Dat hij kwaliteit heeft is ontegenzeggelijk. Daarom hebben we hem ook laten debuteren. Als je op deze leeftijd kan debuteren, moet je wel talent hebben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws