Rood-wit gedeelte Spakenburg maakt zich op: 'Die cupkoorts nu is echt geweldig'

Rood-wit gedeelte Spakenburg maakt zich op: 'Die cupkoorts nu is echt geweldig'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 10:42do 23-01-2020 om 10:42

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 11:20do 23-01-2020 om 11:20

Ook in het rood-witte gedeelte van Spakenburg bereikt de bekerkoorts recordhoogten. Waar het woensdagavond de beurt was aan Spakenburg (7-0 nederlaag bij Ajax), mogen de spelers van IJsselmeervogels op donderdag een poging wagen historie te schrijven.

Kevin van Diermen debuteerde op zeventienjarige leeftijd bij Vitesse en had een gouden toekomst voor zich liggen, toch speelt hij tegenwoordig een niveautje lager, voor IJsselmeervogels uit Spakenburg. Donderdagavond gaat hij op bezoek bij een van zijn oude teams: Go Ahead Eagles. "Ook al waren het maar een paar wedstrijden, ik bewaar mooie herinneringen aan mijn tijd bij Go Ahead Eagles. Rood bij mijn debuut. Kaart geseponeerd. In de volgende wedstrijd de winnende maken, in het doel vlak voor de harde kern", vertelt hij aan de NOS.

Van Diermen weet als geen ander hoe lastig het is om het op te nemen tegen een amateurvereniging. "Nou, ik heb vaak aan die andere kant gestaan. En dat liep ook vaak verkeerd af. Met Vitesse verloor ik bij Lienden, met Excelsior van de amateurs van Excelsior '31 en met De Graafschap bij Kozakken Boys. Ook die duels vergeet je niet als voetballer", verkondigt de verdediger.

Het voetbal leeft volgens Van Diermen enorm in het kleine vissersdorp en hij voelt dan ook de druk van het rood-witte gedeelte van Spakenburg op zijn schouders. "Ze verwachten wat extra's van je als Spakenburgse jongen in het eerste van IJsselmeervogels. Die cupkoorts nu is echt geweldig, daar kan ik enorm van genieten. Het is de mentaliteit in het dorp die ons heeft gebracht waar we nu zijn. Er moet hier namelijk altijd gepresteerd worden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws