Ten Hag looft 'gerespecteerde Ajax-kracht': 'Hij zou bij de besten kunnen zitten'

Ten Hag looft 'gerespecteerde Ajax-kracht': 'Hij zou bij de besten kunnen zitten'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 12:35do 23-01-2020 om 12:35

Erik ten Hag is lovend over Siem de Jong. De Ajax-routinier (30) greep in de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0) zijn kans. In de eerste helft was hij verantwoordelijk voor een perfecte hattrick: met links, rechts en met het hoofd en niet onderbroken in één helft.

"Heel leuk voor Siem, hij heeft er heel hard voor gewerkt, heeft veel blessures gehad en heeft in de eerste seizoenshelft niet heel veel speeltijd gehad. Maar in de winterstop heeft hij het uitstekend gedaan en die lijn trekt hij door", reageert Ten Hag voor de camera van FOX Sports.

Voor de dertigjarige middenvelder is nog steeds een belangrijke rol weggelegd in Amsterdam, aldus Ten Hag. "Hij is een gerespecteerde kracht. De besten spelen en hij zou daar ook bij kunnen zitten. Dat ligt aan hemzelf."

De Jong liet woensdagavond bij FOX Sports al weten dat hij hoopt op meer speelminuten. "Nee, vrede met mijn rol heb ik niet. Daar ben ik nog iets te jong voor. Ik hoop de komende jaren nog veel wedstrijden te spelen. Voor mij is het zaak om deze momenten te pakken."

Poll

Verdient Siem de Jong meer speeltijd bij Ajax?

(1571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws