'Ajax blijft pijlen op River Plate richten: ook Colombiaanse spelmaker in beeld'

'Ajax blijft pijlen op River Plate richten: ook Colombiaanse spelmaker in beeld'

23-01-2020 16:44
40

Ajax zou opnieuw interesse tonen in een speler van de Argentijnse topclub River Plate. Na Juan Fernando Quintero is nu de Colombiaan Jorge Carrascal op de radar van de Eredivisie-kampioen verschenen, claimt WRadio in zijn geboorteland.

Carrascal is net als Quintero een aanvallende middenvelder. De 21-jarige Colombiaan kwam dit seizoen tot dusver acht keer in actie voor River Plate, waarin hij twee keer scoorde. Hij heeft nog een contract tot medio 2022 in Buenos Aires, maar volgens WRadio kan hij door een clausule voor twintig miljoen euro worden overgenomen. Of Ajax bereid is dat te betalen, wordt niet duidelijk. Wel zouden de Amsterdammers hem nog deze winter willen aantrekken.

Ajax moet het de komende weken zonder vormgever Hakim Ziyech stellen. De Telegraaf sluit niet uit dat Ajax zich voor het verstrijken van de transferdeadline nog versterkt. Trainer Erik ten Hag gaf echter al aan dat hij geen voorstander is van wintertransfers.

Carrascal beproefde op jonge leeftijd al zijn geluk in Europa. Hij kwam uit voor Sevilla B en het Oekraïense Karpaty Lviv voordat hij pas eind 2019 naar River Plate verkaste. Een transfer naar Ajax zou een zeer kortstondig avontuur in Argentinië betekenen.

Quintero werd onlangs al aangeboden in de Johan Cruijff Arena, maar volgens De Telegraaf vond Ajax hem te duur. Ook toonde de Nederlandse topclub interesse in Exequiel Palacios, maar hij verruilde River Plate eerder deze maand voor Bayer Leverkusen.