Frenkie de Jong: 'Aanpassen was niet zo moeilijk, het lijkt op de manier van Ajax'

Frenkie de Jong: 'Aanpassen was niet zo moeilijk, het lijkt op de manier van Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 21:43do 23-01-2020 om 21:43

Frenkie de Jong vindt dat hij nog altijd niet zijn beste spel heeft laten zien bij Barcelona. De middenvelder uit Arkel voelt zich op zijn gemak in Catalonië, maar vindt wel dat hij meer van zijn kunnen moet gaan tonen.

De transfer van Ajax naar Barcelona viel De Jong alleszins mee, zo geeft hij aan tegenover het clubkanaal van de Catalaanse grootmacht. "Mezelf aanpassen aan de stijl van Barcelona was niet zo moeilijk, omdat het lijkt op de wijze waarop we het bji Ajax aanpakten", vertelt de spelmaker. "Bij Barcelona krijgen middenvelders de kans om zich te laten zien en dat was ook een reden om hierheen te komen. Ik voel me hier goed, maar ik weet dat ik nog een stuk beter kan."

De Jong, die donderdag op de dag af een jaar geleden bekendmaakte dat hij de overstap zou maken naar de Blaugranas, heeft zijn doelen voor dit seizoen al gesteld. "We willen alles winnen wat we kunnen winnen, maar als ik moet kiezen dan wil ik de Champions League wel het liefst. Maar dat willen wel meer ploegen. De competitie en beker willen we natuurlijk ook graag winnen!"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws