Update: 'Gesprekken tussen NAC en Hyballa bevinden zich in afrondende fase'

Update: 'Gesprekken tussen NAC en Hyballa bevinden zich in afrondende fase'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 07:38vr 24-01-2020 om 07:38

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 17:20vr 24-01-2020 om 17:20

Peter Hyballa staat voor een terugkeer in Nederland, meldt BN DeStem vrijdagochtend. Volgens het medium 'moet het wel gek lopen', wil de Duitse trainer met Nederlandse wortels niet aangesteld worden bij NAC Breda.

Hyballa vergaarde tijdens het seizoen 2016/2017 bekendheid als trainer van NEC, hoewel hij kort voor het einde van de competitie ontslagen werd. Daarna ging hij bij de Duitse bond en het Slowaakse DAC Dunajska Streda aan de slag: de trainer is vlak na de jaarwisseling echter vertrokken uit Slowakije en heeft nu zijn handen vrij. Volgens BN DeStem zijn er inmiddels al meerdere gesprekken gevoerd tussen NAC en de 'light-versie van Stijn Vreven'. 'Het goede gevoel is daarin alleen maar gegroeid', aldus het medium.

NAC ontdeed zich vlak voor de jaarwisseling van hoofdtrainer Ruud Brood en ging vervolgens verder met Willem Weijs (32) als tussenpaus. In de tussentijd werd de zoektocht naar een nieuwe trainer ingezet: Kees van Wonderen leek de beste papieren te hebben, maar de kersverse bekerkwartfinalist besloot niet toe te happen. 'Steeds meer kwam de directie tot de conclusie dat Van Wonderen niet de juiste man is om een jong elftal te dirigeren op de borrelende vulkaan die NAC is', aldus BN DeStem. De charismatische, expressieve Hyballa lijkt beter in de profielschets te passen en kan naar verluidt voor anderhalf jaar tekenen.

Naar verwachting zal NAC zondagmiddag tegen Go Ahead Eagles voor het laatst onder leiding staan van Weijs, die de Noad Advendo Combinatie donderdag voorbij PSV gidste: of de interim-trainer een rol in de technische staf van Hyballa weg is gelegd, zal nog moeten blijken. De Bredanaars spelen in de midweek van 11 februari hun kwartfinalewedstrijd tegen AZ.

Update: Peter Hyballa wordt de nieuwe trainer van NAC Breda. Volgens Voetbal International bevinden de gesprekken tussen de Bredase club en de Duitse oefenmeester zich in de afrondende fase. Hyballa moet na het weekend gepresenteerd worden. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws