Ünüvar trots na debuut: 'Wie ook zo'n bal opeiste? Ja, Appie, dat was hetzelfde'

Ünüvar trots na debuut: 'Wie ook zo'n bal opeiste? Ja, Appie, dat was hetzelfde'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 08:33vr 24-01-2020 om 08:33

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 09:56vr 24-01-2020 om 09:56

Naci Ünüvar maakte tegen Spakenburg zijn debuut in Ajax 1. De jongeling denkt terug aan Abdelhak Nouri en ziet gelijkenissen in het spel van de door verschrikkelijk leed getroffen middenvelder en hemzelf. 

Ünüvar vroeg in de slotfase van de wedstrijd tegen Spakenburg aan Klaas-Jan Huntelaar of hij de penalty mocht nemen. Precies hetzelfde deed Nouri tijdens zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen Willem II in 2016, die aan Lasse Schöne vroeg of hij een vrije trap mocht nemen. De vergelijking wordt dan ook snel gemaakt. "Wie ook zo'n bal opeiste? Ja, ja Appie. Dat was hetzelfde", vertelt Ünüvar in gesprek met De Telegraaf.

"Ik zie die vergelijking op sociale media ook veel voorbijkomen. Het is mooi om te zien. Ik heb hem vaak zien spelen en ook echt heel veel filmpjes van hem bekeken. Hij deed geniale dingen", vertelt Ünüvar over Nouri.

Ziyech
Hakim Ziyech, die ontbrak tegen Spakenburg en waarschijnlijk een tijd buitenspel staat met een kuitblessure, helpt Ünuvar in zijn ontwikkeling. De Marokkaans international vertelde Ünüvar dat hij na het duel met Spakenburg 'op naar meer' moet. "Hakim helpt me op trainingen en zegt dan bijvoorbeeld dat ik een actie moet maken en niet zenuwachtig moet zijn. Het is lekker als zo'n grote speler je helpt. Binnen de club is hij een groot voorbeeld voor me. Zijn trap, zijn inzicht. Hij zet mensen makkelijk één-op-één, kan scoren en werkt hard. Op alle gebieden is hij goed. Hij is gewoon een fantastische speler."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws