Doelman schiet Go Ahead Eagles naar kwartfinale: 'Ik wilde eigenlijk al eerder'

Doelman schiet Go Ahead Eagles naar kwartfinale: 'Ik wilde eigenlijk al eerder'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 12:08vr 24-01-2020 om 12:08

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 12:09vr 24-01-2020 om 12:09

Hobie Verhulst groeide donderdagavond uit tot de bekerheld van Go Ahead Eagles. De doelman besliste de strafschoppenserie met zijn rake penalty en behoedde zijn club daarmee voor een bekeruitschakeling tegen IJsselmeervogels.

Go Ahead Eagles had alle moeite met de club uit de Tweede Divisie en kon zelfs na verlenging geen overwinning afdwingen. Strafschoppen moesten dus de doorslag geven en daarbij eiste Verhulst de hoofdrol op. Heldenrollen voor doelmannen in strafschoppenseries ontstaan meestal door het stoppen van strafschoppen, maar naast het keren van drie penalty's schoot Verhulst Go Ahead vanaf elf meter hoogst persoonlijk naar de kwartfinale van de KNVB Beker.

"Dit is de droom van iedere keeper", blikt de goalie tegenover De Stentor terug op zijn heldenrol. "Ik nam nu de negende strafschop, maar ik wilde eigenlijk al wel eerder. Ik ben vrij zeker en de meeste keepers gaan altijd een hoek in. Deze jongen ook en ik besloot de bal dwars door het midden te rossen. Een fijne keuze." De tekst 'Hobie in Oranje' was vervolgens niet voor het eerst te horen. "Ik pakte zondag tegen FC Den Bosch in de slotfase een paar goede ballen en toen begonnen de fans van Go Ahead dat te zingen. Nu mijn medespelers als grapje. Het past op deze avond."

Het scheelde echter niet veel of Verhulst had helemaal niet onder de lat gestaan tegen IJsselmeervogels. Jay Gorter keepte namelijk de vorige bekerduels en zou ook donderdagavond in de basis starten, maar een blessure gooide roet in het eten. Althans, voor Gorter. "Ik hoorde pas dinsdag dat ik hier moest keepen. Een dag later ben je de held... Zo gaat dat, al is het ook weer niet zo vreemd. In penaltyseries ben ik altijd vrij sterk. Het zijn de mooie momenten voor een keeper, waar je echt van moet genieten. Dit komt niet heel vaak voor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws