Keeper Verhulst de held van Eagles na spannende penaltyserie bij IJsselmeervogels

23-01-2020 21:19
28

Go Ahead Eagles heeft zich na een krankzinnig spannende strafschoppenserie geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. De club uit Deventer had het bijzonder moeilijk bij IJsselmeervogels, maar legde de amateurs uit Spakenburg uiteindelijk toch nog over de knie.

Tijdens het eerste bedrijf werd al duidelijk dat de Eagles geen gemakkelijke avond tegemoet gingen op Sportpark de Westmaat. De Vogels, getraind door de ervaren Gert Kruys, maakten het leven van de bezoekers uit Deventer zuur en daardoor wist de eerstedivisionist bar weinig kansrijke situaties te creeren. Aan de overkant had de ploeg van trainer Jack de Gier geluk toen Ahmed El Azzouti een prima kans liet liggen.

Na de pauze beloonde IJsselmeervogels zichzelf voor het dappere spel. Na een lange bal van achteruit vond Robbert Olijfveld de bal voor zijn voeten en passeerde hij in tweede instantie Eagles-keeper Hobie Verhulst: 1-0. Dolle vreugde op de Westmaat, waar een stunt van formaat zich leek af te tekenen.

De thuisploeg hield daarop lang stand. Kansen werden er amper weggegeven aan de jagende Eagles en het was dan ook te danken aan een ongekend knappe actie van verdediger Gino Bosz dat de gelijkmaker tien minuten voor tijd op de borden kwam. De rechtspoot, zoon van trainer Peter Bosz, schoot van zo'n dertig meter knap raak. Omdat beide ploegen in het restant van de negentig minuten niet meer scoorden en scheidsrechter Bax weigerde om de Vogels een penalty te geven moest er verlengd worden.

In de verlenging schoot Pouwels (Go Ahead) vrijwel direct op de paal, maar was het vervolg van de dertig extra minuten voornamelijk voor IJsselmeervogels. De thuisploeg wist één van de vele gevaarlijke uitbraken echter niet te verzilveren, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk ontpopte Hobie Verhulst zich tot held voor Eagles. Hij stopte zelf drie van de acht strafschoppen en benutte zelf de beslissende, waardoor de ploeg uit Deventer zich mag opmaken voor een duel tegen FC Utrecht bij de laatste acht.