'Eiting was de beste speler op het veld, stukken beter dan Marin'

'Eiting was de beste speler op het veld, stukken beter dan Marin'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 13:00vr 24-01-2020 om 13:00

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 13:05vr 24-01-2020 om 13:05

Razvan Marin mocht woensdagavond eens negentig minuten spelen in een officiële wedstrijd van Ajax. De aankoop kon echter opnieuw niet overtuigen op het middenveld, terwijl Carel Eiting wel zijn kans greep.

In Het Parool kraakt columnist Henk Spaan het optreden van Marin, die afgelopen zomer voor miljoenen over kwam van Standard Luik. "Marin is een voetballer die ‘bij vlagen’ zijn klasse laat zien. Helaas zijn het korte vlagen, meer grillen dan vlagen. Een vleugje talent is er wel, dat zich slechts manifesteert als een weer snel voorbij vliegende opwelling."

Naast Marin mocht ook Eiting zich laten zien vanaf de aftrap en de jonge middenvelder wist wel indruk te maken. Met onder meer twee perfecte assists leverde Eiting zijn visitekaartje af, zag ook Spaan. "Maken ze Lassina Traoré Man van de Wedstrijd, terwijl Eiting de beste speler op het veld was, beter dan Babel, Tadic, Tagliafico, Dest en stukken beter dan Marin. Eiting greep hem met handen en voeten."

Spaan constateert dat de kijkersaantallen uitzonderlijk hoog waren voor een bekerpotje tegen een amateurploeg, maar denk wel te weten hoe dat komt. "Ik denk dat het invallen van Ünüvar, dat al weken gonsde, er iets mee te maken heeft. En de waarschijnlijkheid dat Ten Hag jongens van de Toekomst een kans zou geven."

Poll

Wie vind jij beter?

(1293 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws