'De komende vier maanden niet spelen, is voor mij én Ajax niet goed'

'De komende vier maanden niet spelen, is voor mij én Ajax niet goed'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 13:28vr 24-01-2020 om 13:28

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 13:36vr 24-01-2020 om 13:36

Carel Eiting blijft in de winterse transferperiode bij Ajax. Erik ten Hag wil de 21-jarige middenvelder, die woensdag een goede indruk maakte tegen Spakenburg (7-0), niet kwijt.

Op de vraag van Ajax Life of het zeker is dat Eiting het seizoen afmaakt in Amsterdam, antwoordt hij: "Ik heb met de trainer gesproken en hij wil me er graag bij houden." Een vertrek is zo goed als uitgesloten. "Voor mijn gevoel zit er geen opening, maar het is voor iedereen belangrijk dat ik ga spelen."

Eiting sukkelde het afgelopen anderhalf jaar met een knieblessure, maar is helemaal terug. Het wegvallen van Hakim Ziyech biedt wellicht perspectief. "Als je het mij vraagt: het is belangrijk dat ik speel en de komende vier maanden niet spelen, is voor mij niet goed, maar ook voor Ajax niet."

"Ik heb drie jaar geleden al bij Jong Ajax gespeeld en het seizoen daarna ook de helft omdat ik aanhaakte bij het eerste elftal. Opnieuw dat traject ingaan, is niet goed", aldus de middenvelder. "Ik ben een teamspeler en wil niet zeggen dat ik klaar ben met Jong Ajax of dat ik het ben ontgroeid - dat is grof om te stellen - maar voor mijn eigen ontwikkeling is een nieuwe stap belangrijk."

Poll

Gaat Eiting dit seizoen een basisplek veroveren bij Ajax?

(6368 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws