'Bergwijn en Ihattaren gaan er aan onderdoor, de rest heeft veel minder kwaliteit'

'Bergwijn en Ihattaren gaan er aan onderdoor, de rest heeft veel minder kwaliteit'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 08:50za 25-01-2020 om 08:50

Aad de Mos ziet dat PSV niets is opgeschoten met het ontslag van trainer Mark van Bommel. De analist kraakt het recente aan- en verkoopbeleid van de Eindhovense club.

"De spelerskwaliteiten zijn gewoon onvoldoende en dat heeft zijn weerslag op de voorhoede. Die stagneert ook op dit moment en dat kun je toeschrijven aan het hele aan- en verkoopbeleid", zegt De Mos in De Telegraaf. "Er is kwalitatief onvoldoende materiaal en er zit geen chemie in. In de as moet je kwaliteiten hebben. Dan kun je het huis bouwen vanuit het fundament. PSV heeft met Cody Gakpo, Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren alleen het dak."

De Mos maakt zich zorgen om de aanvallende talenten. "Die jongens gaan hier ook aan onderdoor, omdat de anderen veel minder kwaliteiten hebben dan zij bezitten. Je hoeft ook geen kenner te zijn om te zien dat Rosario-Hendrix op het middenveld geen ideale combinatie is. Er zal heel wat moeten gebeuren."

Falend transferbeleid
"Hoe je het ook wendt of keert, is dit toe te schrijven aan een falend aan- en verkoopbeleid", vervolgt De Mos. "Dat was in het verleden veel beter en daar hoeven we niet eens ver voor terug te gaan. Van de Mexicanen Andres Guardado en Hirving Lozano, tot aan Luuk de Jong en Angeliño."

"Dit is niet het niveau waar bijvoorbeeld Phillip Cocu nog mee gewerkt heeft. Dit is ver beneden het niveau van PSV", besluit De Mos.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws