Setién maakt direct gebruik van beschikbaarheid De Jong, Cillessen op de tribune

Setién maakt direct gebruik van beschikbaarheid De Jong, Cillessen op de tribune

25-01-2020 15:00 Laatste update: 15:04
20

Frenkie de Jong staat voor zijn rentree in de Primera División: de Oranje-international was er tegen Granada niet bij vanwege een schorsing, maakte zijn rentree al tijdens de bekerwedstrijd tegen UD Ibiza en staat ook in de basis tegen Valencia. Jasper Cillessen zal toekijken vanaf de tribune.

De nieuwe trainer Quique Setién liet Barça op Ibiza nog met drie verdedigers spelen, maar heeft het oorspronkelijke systeem weer in ere hersteld. De oefenmeester kan voor het eerst over De Jong beschikken in een Primera División-wedstrijd en maakt daar direct gebruik van. De controleur uit Arkel staat op het middenveld met Sergio Busquets en Arthur, die na blessureleed terugkeert in de basis.

De Jong is de enige Nederlander die aan de aftrap staat in Estadio Mestalla: voor Cillessen is wederom geen basisplek weggelegd. Tijdens het bekerduel met UD Logroñés zou hij weer onder de lat staan, maar haakte hij af met een blessure. Jaume Domènech staat tegen Barça onder de lat en de niet fitte Cillessen behoort niet tot de wedstrijdselectie.

De nummers 8 en 2 van Spanje trappen zaterdag om 16.00 uur af.

De opstellingen:
Valencia: Domenèch; Wass, Garay, Gabriel Paulista, Gayá; Torres, Coquelin, Kondogbia, Soler; Gameiro, Gómez.

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Arthur, Busquets, De Jong; Messi, Griezmann, Fati.

No Poll