'Barça blijft zoekende op rechtsback en betaalt vijf miljoen voor 'nieuwe Alves''

'Barça blijft zoekende op rechtsback en betaalt vijf miljoen voor 'nieuwe Alves''

FC Barcelona gaat zich versterken met de Braziliaanse rechtsback Yan Couto. De zeventienjarige verdediger staat in eigen land te boek als 'de nieuwe Dani Alves'.

Volgens Globoesporte maken de Catalanen vijf miljoen euro over naar Coritiba. Dat bedrag kan door bonussen verder oplopen. Couto sluit in juni aan bij Barcelona, nadat hij zijn achttiende verjaardag heeft gevierd. De Spaanse kampioen troeft naar verluidt diverse Europese clubs af in de strijd om de talentvolle Braziliaan, waaronder Bayer Leverkusen en Arsenal.

Couto maakte deel uit van het Braziliaanse team dat zich op het WK O17 tot wereldkampioen kroonde. In oktober werd hij door The Guardian opgenomen in een lijst met de zestig grootste talenten ter wereld. Barça haalde vorige zomer ook al een Braziliaanse rechtsback. Emerson kwam in een ingewikkelde constructie met Real Betis over van Atlético Mineiro. Hij speelt voorlopig nog in Sevilla.

De Spaanse kampioen is sinds het vertrek van Dani Alves zoekende op de positie van rechtsback. Sergi Roberto en Nélson Semedo wisselen veelvuldig stuivertje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s