Dortmund vol lof over sensatie Haaland: 'Maar zonde dat het nu al minder wordt...'

Dortmund vol lof over sensatie Haaland: 'Maar zonde dat het nu al minder wordt...'

25-01-2020 16:56
14

Erling Braut Haaland kent een sensationele start in het shirt van Borussia Dortmund, dat zich zeer gelukkig prijst met de Noorse goalgetter. Haaland scoorde in twee invalbeurten en in totaal 57 minuten al vijf keer voor Die Schwarzgelben, een record.

Haaland debuteerde vorige week met een hattrick tegen FC Augsburg en vrijdag maakte hij ook in zijn eerste thuiswedstrijd indruk. Tijdens de 5-1 zege op FC Köln haalde hij twee keer de trekker over. "Hij is niet te stoppen. Hij wil altijd trainen en altijd winnen. Voor een coach is het geweldig om zulke spelers in je selectie te hebben", stelt coach Lucien Favre.

Ook sportief directeur Michael Zorc, die twintig miljoen euro betaalde voor Haaland, is vol lof. "Hij leeft zijn droom. We willen hem niet wakker maken", grapt Zorc in Duitse media. "Het is natuurlijk schitterend voor hem, twee duels, vijf goals. Het kan slechter, zeker thuis. Daarvoor hebben we hem vastgelegd", zei aanvaller Marco Reus met gevoel voor understatement.

Dortmund-doelman Roman Bürki grapt eveneens over de Noorse doelpuntenmachine. "Het is zonde dat het nu al minder wordt. Eerst drie goals, nu twee goals… Ik hoop niet dat het bij de volgende wedstrijd bij één goal blijft."