Update: 'Bozeník heeft Feyenoord-keuring achter de rug en kan tekenen'

Update: 'Bozeník heeft Feyenoord-keuring achter de rug en kan tekenen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 19:44za 25-01-2020 om 19:44

Laatste update: zaterdag 25 januari 2020 om 22:15za 25-01-2020 om 22:15

Feyenoord kan zijn eerste winterse transfer spoedig wereldkundig maken, aldus FOX Sports-analist Simon Cziommer. Róbert Bozeník komt nagenoeg zeker de Rotterdamse gelederen versterken.

Cziommer volgt de situatie van de Slowaakse spits op de voet: de Duitse ex-prof liet onlangs al weten dat Hamburger SV een miljoenenbod had neergelegd bij MSK Zilina en dat een ogenschijnlijk al beklonken transfer naar CSKA Moskou alsnog afketste. Zaterdagavond kwam hij met een nieuwe Bozeník-update. "Ik heb net een appje gestuurd, vlak voor de uitzending. Als ik het goed heb begrepen, zijn de clubs en de speler rond. Dus alleen een medische test staat hem in de weg", aldus Cziommer vanuit Waalwijk, waar hij zaterdag de wedstrijd tussen RKC en VVV-Venlo analyseert.

RTV Rijnmond meldde vrijdag dat Bozeník al op weg was naar Rotterdam om de transfer af te ronden. Trainer Dick Advocaat bevestigde later op de dag dat 'het er goed uitzag'. Cziommer heeft de Slowaak een aantal keer aan het werk gezien en denkt dat Feyenoord goede zaken gaat doen. "Het is een speler die de laatste achttien maanden heeft begrepen waar de goal staat, die goed positie kan kiezen in de zestien. Maar ook een harde werker, dus hij past qua type wel bij Feyenoord."

De stadionclub zal echter in de buidel moeten tasten. "Het schijnt richting de vier miljoen te gaan. Of er bonussen en opties bij zijn, kan ik niet zeggen. Maar het is in ieder geval geen goedkope speler onder de drie miljoen."

Update: Bozeník kan gepresenteerd worden door Feyenoord. De Slowaak heeft zijn medische keuring met goed gevolg doorstaan, meldt het Algemeen Dagblad zaterdagavond na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Voor hoeveel seizoenen hij gaat tekenen, zal nog moeten blijken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijpelijk dat Feyenoord meerdere miljoenen betaalt voor een 20-jarige spits uit Slowakije?

(1983 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws