Spaanse media fileren Frenkie de Jong: 'Hopeloos en desastreus in alle opzichten'

Spaanse media fileren Frenkie de Jong: 'Hopeloos en desastreus in alle opzichten'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 22:17za 25-01-2020 om 22:17

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 10:44zo 26-01-2020 om 10:44

Barcelona ging zaterdagmiddag met 2-0 onderuit bij Valencia en vooral de machteloze wijze waarop de Catalanen opereerden baart de fans zorgen. Frenkie de Jong, die in de basis stond maar de negentig minuten niet vol maakte, speelde een matige wedstrijd en krijgt er in de Spaanse kranten dan ook hard van langs.

AS was keihard in zijn oordeel over de middenvelder uit Arkel, die volgens de krant 'desastreus was in alle opzichten'. Onlangs gaf De Jong zichzelf een 6 voor zijn eerste halfjaar in Barcelona, maar het medium vindt dat de Nederlander dat cijfer na deze wedstrijd met twee punten moet verlagen. De wijze waarop De Jong vanuit de tweede lijn dingen probeerde te forceren wordt getypeerd als 'hopeloos'.

De voormalig Ajacied wordt door Sport 'beloond' met een 4. Die beoordeling is volgens de krant echter niet volledig aan De Jong zelf te wijten, want 'door het nieuwe systeem van Quique Setién heeft hij weinig bewegingsvrijheid' en is het beste aan De Jong verloren gegaan. Zelf deed de controleur ook weinig pogingen om zich uit de malaise te onttrekken.

El Mundo Deportivo vindt ook dat De Jong zich niet wist te onderscheiden in het matig spelende Barcelona, omdat hij 'plichtmatig speelde'. Ook het aantal ballen dat de nummer 21 van Barça verspeelde is een punt van kritiek van de Spaanse krant. De wissel was volgens MD dan ook terecht en het medium vraagt zich af waar de uitblinker van bij Ajax precies is gebleven.

Tenslotte was ook fansite Barcelonanoticias.com ontevreden over de prestatie van De Jong. Hij wilde volgens de website te veel dingen zelf doen, waardoor hij zich juist niet kon profileren. Het vertragende spel van de controleur was er zelfs de aanleiding voor dat Barcelona niet het beste spel kon spelen, laat de fansite optekenen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws