De Boer ziet potentiële 'topspits' lopen bij Ajax: 'Waarvan je denkt: nou...'

De Boer ziet potentiële 'topspits' lopen bij Ajax: 'Waarvan je denkt: nou...'

26-01-2020 12:20
59

Ajax heeft met Lassina Traoré een potentiële 'topspits' in huis, stelt Ronald de Boer. Tegen Spakenburg in de beker liet de negentienjarige Burkinese aanvaller zich zien met goed spel en twee doelpunten.

"Tadic is de eerste spits en Huntelaar wordt nu eigenlijk als derde spits gebruikt", vertelt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Ze hebben geen échte spits, zoals een Kluivert of een Van Nistelrooij. Ik zie nu een speler waarvan ik denk dat hij de potentie en wapens heeft om daar te staan. Hij is sterk aan de bal, heeft overzicht en kan zelf ook nog scoren. Hij gebruikt ook z'n lichaam en is gretig om zelf te scoren."

"Hij is pas negentien. Dit is een spits waarvan je denkt: nou, als hij zich zo blijft ontwikkelen, dan heeft Ajax weer een topspits in de gelederen", zegt De Boer, die vervolgens wel op de rem trapt. "Ik vond het terecht dat Kieft in De Telegraaf zei dat Ünüvar en Gravenberch gehyped worden."

"Doe alsjeblieft rustig. Daar heeft hij gelijk in. Kishna en nog vijf andere jongens dachten dat ze er al waren. Het duurt nog zó lang voor ze bij de top zijn. Maar dit is een mooi begin."

No Poll