Voormalig Twente-speler ontdekte Traoré: 'Ik wist: Lassina moet naar Ajax'

Voormalig Twente-speler ontdekte Traoré: 'Ik wist: Lassina moet naar Ajax'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 09:20zo 26-01-2020 om 09:20

Lassina Traoré komt steeds dichter bij een doorbraak in Amsterdam. De aanvaller van Ajax maakt een uitstekende indruk bij Jong Ajax, maar mocht niet eerder dan zijn achttiende verjaardag naar Nederland. 

Traoré maakte in januari 2019 de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax. De Amsterdammers waren al langer geïnteresseerd in de aanvaller, maar door de strenge transferregels mocht Traoré de overstap niet maken op jonge leeftijd. Daarom werd besloten hem bij satelietclub Ajax Cape Town te stallen. "Pas toen hij achttien was, mocht Lassina naar Nederland", vertelt oud-doelman Hans Vonk in gesprek met de NOS. "Hij werd in de tussentijd bij ons gestald, want Ajax wilde hem niet laten lopen."

Als jong spelertje komt Troaré in beeld bij Ajax door een tip van Rahim Ouédraogo, die in het verleden actief was bij FC Twente. Hij heeft een voetbalschool in Burkina Faso en zag meteen het talent van Traoré, die op blote voeten begon te spelen bij zijn voetbalschool. "Iedereen begint hier zo", geeft Ouédraogo aan. "Ze zijn het gewend. Pas als ze groter worden, krijgen ze schoenen. Het is ook goed, want op blote voeten ontwikkelen ze meer gevoel voor het contact met de bal."

Ten Hag
Traoré groeide bij de voetbalschool van Ouédraogo al snel uit tot de beste speler. "Van kleins af aan was hij de aanvoerder van de groep. Ik wist: Lassina moet naar Ajax. Uit mijn tijd in Nederland kende ik Ajax als een goede club voor jonge talenten." Daarnaast kent de voormalig Twente-speler Ajax-trainer Erik ten Hag. "Erik is een trainer die jonge spelers goed kan ontwikkelen. Hij heeft me beloofd dat hij gaat zorgen dat Lassina een goede speler wordt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws