FOX Sports: Tottenham Hotspur neemt Bergwijn per direct over van PSV

FOX Sports: Tottenham Hotspur neemt Bergwijn per direct over van PSV

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 15:25zo 26-01-2020 om 15:25

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 15:29zo 26-01-2020 om 15:29

FOX Sports weet het zeker: Steven Bergwijn heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV. Tottenham Hotspur lijft de 22-jarige aanvaller in.

De betaalzender baseert zich op 'bronnen'. Zondagmiddag bleek dat Bergwijn niet met PSV in actie wil komen tegen FC Twente (aftrap 16.45 uur), omdat hij in de concrete belangstelling staat van Tottenham. Inmiddels zou er witte rook zijn: Bergwijn verhuist met onmiddellijke ingang naar Noord-Londen.

"De afgelopen weken oogde Bergwijn zeer ongelukkig", legt presentator Jan-Joost van Gangelen uit. "Donderdag tegen NAC Breda bleek hij een dissonant. Ernest Faber zei na afloop ook: als je niet wil gaan, moet je wegwezen. Dat ging dus over Bergwijn. Hij schijnt een beetje een splijtzwam geweest te zijn in de selectie." Analist Hedwiges Maduro: "Dat gevoel had ik al. Tottenham is een fantastische club voor hem, maar minder voor PSV natuurlijk."

Kort na de scoop van FOX Sports liet het Eindhovens Dagblad een ander geluid horen. PSV en Tottenham zouden nog géén akkoord hebben. Het verschil tussen vraag en aanbod ligt nog 'behoorlijk uiteen'. Een medische keuring van Bergwijn in Engeland zou daardoor nog niet aan de orde zijn. Bovendien lijkt Tottenham niet de enige club met interesse.

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn PSV-contract nog tot 2023. De aanvaller debuteerde in 2014 in de hoofdmacht van PSV tijdens een bekerduel met Almere City FC. Hij speelde in totaal 149 wedstrijden voor PSV, waarin hij 31 keer trefzeker was.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws