Ten Hag geïrriteerd na Ajax-echec: Je stelt geen vragen, je doet vaststellingen'

Ten Hag geïrriteerd na Ajax-echec: "Je stelt geen vragen, je doet vaststellingen'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 17:13zo 26-01-2020 om 17:13

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 17:23zo 26-01-2020 om 17:23

Erik ten Hag is niet te spreken over de prestatie van Ajax op bezoek bij FC Groningen. De Amsterdammers gingen zondag met 2-1 de bietenbrug op. Met de stelling dat Ajax niet was opgewassen tegen de strijdlust van Groningen, is de trainer het echter totaal niet eens.

"We komen ongelukkig op achterstand", aldus Ten Hag bij FOX Sports over de openingstreffer van Kaj Sierhuis. "Of Groningen had heel veel geluk, zo kun je het ook zeggen. De tweede goal (van Ramon Pascal Lundqvist, red.) was eigenlijk idem dito. We speelden heel matig in de eerste helft. Veel te weinig tempo, niet goed aan de bal en in de duels niet thuisgeven, dan krijg je dit."

Als verslaggever Jan-Joost van Gangelen stelt dat Ajax het op strijdlust aflegde tegen Groningen, reageert Ten Hag fel. "Dat is onzin. Zoals ik al zeg: we moeten beter aan de bal zijn, het tempo was veel te laag. Nu krijg je een wedstrijd die je niet wil. Maar áls het dan gebeurt, moet je de strijd aangaan."

Dat Ajax de winterstop niet goed verteerd lijkt te hebben, gaat er ook niet in bij de trainer. "Jij bent allemaal suggesties aan het maken. Tegen Sparta hebben we zeventig minuten uitstekend gespeeld. De laatste fase kregen we het lastig, maar toen had het al 4-0 moeten staan. Jij stelt geen vragen, jij doet vaststellingen", besluit een geïrriteerde Ten Hag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws